ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ
Μάρτιος

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΕΛΑΤΗ - ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΠΥΛΗ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ

Λίμνη ΠΛΑΣΤΗΡΑ

6, 7 & 8 Μαρτίου 2018

 

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ »

 Μουσική βραδιά με ορχήστρα και τραγούδια που θα μας ….ταξιδέψουν σε αλλοτινούς καιρούς!

O Βασίλης Τσιτσάνης  έγραψε τραγούδια βγαλμένα από την καρδιά του. Έγραψε για την Ελλάδα, τη λευτεριά, την αγάπη, τον πόνο, τη φτώχεια, την αδικία… το ανικανοποίητο. Με τους στίχους και τη μουσική του στράφηκε στους «χώρους μνήμης» όλων, συνυπογράφοντας την προσωπική μας ιστορία.

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το 2017 παραδίδεται στην πόλη των Τρικάλων ένας νέος χώρος ο οποίος συνενώνει στοιχεία διαφορετικών πολιτιστικών και κοινωνικών διαδρομών. Από χαμάμ σε φυλακή και από χαρά σε λύπη, η μουσική έρχεται πλέον να απλώσει τη δική της νότα και να δημιουργήσει μια ποικιλία συναισθημάτων. Το ταξίδι αρχίζει από «Τα Τρίκαλα στα δυο στενά», συνεχίζεται «Στην Καλαμπάκα μια βραδιά», «Στην όμορφη Θεσσαλονίκη», στην Ελλάδα, «Μακριά στη Γιοκοχάμα» και στον κόσμο όλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1Η ημέρα  ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ  

Αναχώρηση από Αθήνα  στις  08.00  ( Σίνα  & Ακαδημίας, στον παράδρομο ) με κατεύθυνση την λίμνη Πλαστήρα στη Θεσσαλία, μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα και ιδανική για σπορ βουνού και απολαύσεις. Η ιδέα ανήκε στον Έλληνα στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, το 1928. Χρόνια αργότερα, το φράγμα και η λίμνη έγιναν πραγματικότητα .Το δώρο του για τις επόμενες γενιές: γαλάζια νερά, υπέροχες ακρογιαλιές, έλατα και οι πολύχρωμες φιγούρες ανθρώπων που απολαμβάνουν με κάθε τρόπο το σαγηνευτικό τοπίο της ορεινής λίμνης. Από μόνη της, ένα αξιοθέατο! Ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το τοπίο. Στη συνέχεια άφιξη στα Τρίκαλα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ 4*. Δείπνο- μπουφέ  στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση .

 

2Η ημέρα     ΤΡΙΚΑΛΑ   ξενάγηση – περιήγηση πόλης  - Μουσείο Τσιτσάνη

Μετά το πρόγευμα, θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη.  Ξεναγός μας στην  γνωριμία μας με τα Τρίκαλα,  ο υπεύθυνος  και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου Τσιτσάνη .

 Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού, ενώ στο κέντρο της δεσπόζει ο λόφος του προφήτη Ηλία, το Φρούριο και το ρολόι του. Ο Ληθαίος αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης, ενώ στη μυθολογία αναφερόταν ως γιος της Λήθης, αλλά και ότι στις όχθες του γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η εναλλαγή του τοπίου με τις γεμάτες πράσινο όχθες του και τα πανύψηλα καταπράσινα δέντρα το καλοκαίρι, αλλά και με τα γυμνά από φύλλα δέντρα τον χειμώνα, μαγεύει τον επισκέπτη όποια εποχή του χρόνου κι αν έλθει στα Τρίκαλα. Στα ριζά του φρουρίου συνεχίζει να ζει το Βαρούσι, η παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων που συνδέει το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Ξεχωρίζει για τα στενά του δρομάκια, για τα δίπατα σπίτια βαμμένα σε πολλά χρώματα και τα μικρά εκκλησάκια που ξεφυτρώνουν ανάμεσά τους. Ολόκληρη η συνοικία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και οι νέες κατοικίες, χτίζονται σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα . Οι περίτεχνοι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί των φημισμένων αρχοντικών αλλά και οι παλαιότερες εκκλησίες στα παλιά Μανάβικα, συγκεντρώνουν το θαυμασμό στη διάρκεια του περίπατου μας .Δεν θα παραλείψουμε την επίσκεψη μας στον  Μύλο Ματσόπουλου, ένα ιδιαίτερα σημαντικό βιομηχανικό μνημείο, που αποτέλεσε το πρώτο αλευροποιείο και μακαρονοποιείο της Ελλάδας .

Βόλτες και Τσιτσάνης .  Επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη, που άνοιξε τις πύλες του πριν λίγους μήνες,εντός του 2017. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα  για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μουσεία και  πόλο έλξης για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες των Τρικάλων. Το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται το μουσείο, «κλείνει» μέσα του μεγάλη ιστορία, καθώς εκεί λειτουργούσαν φυλακές και χαμάμ κατά την Οθωμανική περίοδο.

Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη των Τρικάλων, για να συνεχίσουμε τον περίπατο μας, να απολαύσουμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις στην περιοχή Μανάβικα, η να πιούμε  έναν ζεστό ρόφημα σε κάποιο από τα πολλά και κομψά καφέ του φημισμένου πεζόδρομου της Ασκληπιού.

Να σας ενημερώσουμε ότι, τα Τρίκαλα κατέχουν μια ακόμη τιμητική διάκριση, καθώς συγκαταλέγονται στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις της Ευρώπης, χάρη στη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο που προσφέρεται σε όλους τους κατοίκους, ενώ διάσημο ήταν το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, που λειτούργησε πιλοτικά από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016 σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας!

Το βράδυ ακολουθεί δείπνο με μουσική και τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, στιχουργού και τραγουδοποιού Βασίλη Τσιτσάνη, σε εστιατόριο της περιοχής με πλούσια εδέσματα και ποτά!

3Η ημέρα     ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ - ΠΥΛΗ - ΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρόγευμα,ακολουθεί επίσκεψη στα ορεινά θέρετρα της Πίνδου, τα χωριά του Κόζιακα . Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, όπου θα δούμε βυζαντινές εκκλησίες, τοξωτά γεφύρια, πυκνά δάση, οι στάσεις μας θα είναι στην Πύλη, στην Πόρτα Παναγιά με την βυζαντινή εκκλησία του 12ου αι, και στα  γραφικά χωριά Ελάτη ( μέσα σε αιωνόβια έλατα ) και Περτούλι, σε υψόμετρο 1090 μέτρων,με  τα γραφικά πέτρινα σπίτια του με τις κόκκινες - πέτρινες στέγες,  που  αποτελούν  τα πιο αγαπημένα  θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.  

Μετά το μεσημέρι, συνεχίζουμε με μια στάση καθ’οδόν για την Αθήνα . Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι  όμορφες εικόνες από τα μέρη που είδαμε και περπατήσαμε, από τα τραγούδια που ακούσαμε σε μία εκδρομή, που ελπίζουμε περάσατε όμορφα!

 

Κόστος συμμετοχής σε δίκλινο δωμάτιο                    225 ευρώ

Διαφορά μονόκλινου δωματίου                                    + 60 ευρώ

 

Τα "δυνατά σημεία" μας!

ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ           

 • Μετακινήσεις, εκδρομές,  με πούλμαν  τελευταίας τεχνολογίας
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο  ξενοδοχείο  4 * ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ
 • Πρόγευμα- πλούσιος  μπουφές
 • Ημιδιατροφή
 • Δείπνο με ζωντανή μουσική και τραγούδια σε εστιατόριο με ορχήστρα  – Μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
 • Συμπεριλαμβάνονται τα ποτά και στα δύο δείπνα
 • Αρχηγός /συνοδός  του γραφείου
 • Περιηγήσεις- ξεναγήσεις,σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια επαγγελματικής  Άστικής  Ευθύνης
 • Φάκελος με ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία, εκκλησίες, φιλοδωρήματα  και  αχθοφορικές υπηρεσίες.
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείου 3 ευρώ /δωμάτιο/δν σε ισχύ στην Ελλάδα από 01.01.2018
euroramatravel Ομήρου 8 ( 4ος ορ.) 10564 – ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 211.4030784
ΦΑΞ. 210.2833260
e-mail : info@euroramatravel.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
ΔΕ-ΠΑ : 10:30-19:30
ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ, λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή του γραφείου
Αριθμός Μητρώου Ε.Ο.Τ 0206Ε60000344001