Μαγευτική Τοσκάνη – Μεσαιωνικά Χωριά – Οινογνωσία

Στην ρητορική ερώτηση αν η Τοσκάνη είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου, η απάντηση είναι ένα μεγάλο Ναι!! Ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Τοσκάνης θεωρείται εμπειρία ζωής. Τα χρώµατα έχουν την τιµητική τους. Οι στριφογυριστοί δρόµοι που συνδέουν τις αγροικίες ανεβοκατεβαίνουν λόφους µε απίστευτη θέα, απέραντες εκτάσεις µε αµπελώνες γαληνεύουν νου και πνεύµα, ενώ τα µεσαιωνικά κάστρα και φρούρια ορθώνονται σε πείσµα των καιρών και της λησµονιάς των ανθρώπων. Μικρά γραφικά χωριουδάκια και ένα ποτήρι Chianti είναι ότι καλύτερο για να νοιώσεις την μαγεία της Τοσκάνης!!
Σας ταξιδεύουμε στην πανέμορφη ύπαιθρο της Τοσκάνης , σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε έναν κόσμο παραδοσιακής τέχνης, πολιτισμού και γεύσεων, σε ένα σκηνικό από ατέλειωτους αμπελώνες, λόφους, μεσαιωνικά κάστρα και όμορφα ηλιοβασιλέματα, που σίγουρα θα σας μαγέψουν!

Πρόγραμμα ταξιδιού

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – διανυκτέρευση εν πλώ

Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και  αναχώρηση  για  την Πάτρα, με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο στις …..και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΑΝΚΟΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Άφιξη στην Ανκόνα και μέσα από μία γραφική διαδρομή, φτάνουμε στη μεσαιωνική πόλη Περούτζια, πρωτεύουσα της περιοχής Ούμπρια, κτισμένη σε ένα ύψωμα ανάμεσα στη κοιλάδα του Τίβερη και τη λίμνη Τρανζιμένη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Ακολουθεί εξαιρετικό δείπνο (εντός του ξενοδοχείου) .Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : ΑΣΣΙΖΗ - ΓΚΟΥΜΠΙΟ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την Ασίζη , τη πατρίδα του Αγ. Φραγκίσκου και έναν από τους σπουδαιότερους τόπους προσκυνήματος στην Ιταλία. Κτισμένη στους πρόποδες του όρους Subasio, είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη με γραφικά σοκάκια και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η βασιλική του Άγ.Φραγκίσκου αποτελεί σύμπλεγμα δύο εκκλησιών ,που έχουν κατασκευαστεί η μία πάνω στην άλλη, ρομανικού και γοτθικού ρυθμού. Πραγματοποιείται επίσκεψη στις εκκλησίες , με  τον πέτρινο τάφο του Αγίου και  τις μοναδικές νωπογραφίες των  σπουδαίων  ζωγράφων του Μεσαίωνα ,όπως Σιμόνε Μαρτίνι, αδελφοί Λορεντζέτι, Τζιότο, Τσιμαμπούε .Ακολουθεί περιήγηση στον δρόμο των προσκυνητών και στο ιστορικό κέντρο της Ασίζης. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την μυστικιστική  ατμόσφαιρα της πόλης. Πρίν το μεσημέρι αναχωρούμε για το Γκούμπιο, μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές κωμοπόλεις της Ιταλίας. Αργά το απόγευμα  επιστροφή  στην  Περούτζια , όπου αξίζει ένας περίπατος στην πόλη για να δούμε το ρωμανικό  συντριβάνι,  το μέγαρο των Αρχόντων  ,τον  καθεδρικό ναό του  Άγ.Λαυρεντίου και το πανόραμα της πόλης με τα μεσαιωνικά της τείχη  από ψηλά. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας με χαρακτηριστικές γεύσεις της Ούμπριας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Κοιλάδα ντ’ Ορτσια - ΠΙΕΝΤΖΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για την Πιέντζα, διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα ντ’ Ορτσια σε μία διαδρομή από τις μαγευτικότερες της Τοσκάνης με τοπία σαν πίνακες ζωγραφικής. Συστάδες πεύκων, μακριές δενδροστοιχίες κυπαρισσιών, μεσαιωνικά κάστρα και μοναχικές αγροικίες ,συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό.
Άφιξη στην μικρή αναγεννησιακή πόλη- κόσμημα της περιοχής ,την γενέτειρα του Πάπα Πίου ΙΙ, που τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα δρομάκια της «αγάπης», του «φιλιού» και του «έρωτα»! και να απολαύσουμε την μοναδική θέα. Συνεχίζουμε για την  Φλωρεντία , λίκνο της Αναγέννησης, των τεχνών και του πολιτισμού , από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

5η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ξενάγηση πόλης

Μετά το πρόγευμα ξεκινά η ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης και πόλη θησαυροφυλάκιο τέχνης και πολιτισμού. Η εκκλησία Σάντα Μαρία Νοβέλα με την απόλυτα αναγεννησιακή πρόσοψη η πλατεία  με τον Καθεδρικό Ναό της ,το καμπαναριό του Τζιόττο, ο τρούλος του Μπρουνελέσκι -έμβλημα της πόλης -η Πλατεία Σινιορίας , τα Μέγαρα Στρότσι , Σπίνι-Φερρόνι, η πλατεία και η γέφυρα της Αγ.Τριάδος , θα αποτελέσουν σημεία των επισκέψεων μας. Πραγματοποιείται επίσκεψη και ξενάγηση ( για όσους το επιθυμούν) στην Πινακοθήκη (ΟΥΦΙΤΣΙ) (απαιτείται προκράτηση ενημερώστε μας εγκαίρως), με τα αριστουργήματα τών Botticeli ,Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano, Michelangelo, Caravaggio κ.α. Σας προτείνουμε να απολαύσετε έναν καπουτσίνο στο αριστοκρατικό  «Rivoire» στην Πιάτσα της Σινιορίας,   ή έναν περίπατο στα πιο ήσυχα δρομάκια της πόλης. Η αρχηγός της εκδρομής θα είναι στη διάθεση σας για ότιδήποτε χρειαστείτε.

6η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ - ΣΙΕΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Σαν Τζιμινιάνο, που μετά την Φλωρεντία και την Σιένα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός της Τοσκάνης. Θα διαβούμε την εντυπωσιακή μεσαιωνική καστρόπορτα της εισόδου στο χωριό  και θα περπατήσουμε στον κεντρικό δρόμο με τα χιλιάδες μικρομάγαζα με τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά. Η τριγωνική πλατεία (piazza della Cisterna), περιτριγυρισμένη από αρχοντικά και πύργους του 13ου και 14ου αι. αποτελεί τον προθάλαμο προς τον καθεδρικό που φημίζεται για τις τοιχογραφίες του. Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια , θαυμάστε τους πανύψηλους πύργους , τις μικρές πλατείες  και  δοκιμάστε ένα ποτήρι λευκό τοπικό  κρασί (vernacia di San Gimignano). Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας με επόμενη επίσκεψη την Σιένα πόλη –σύμβολο του Μεσαίωνα ,από τις ομορφότερες της Ευρώπης και αιώνιο αντίπαλο της Φλωρεντίας. Η αμφιθεατρική Πιάτσα ντελ Κάμπο και οι ιπποδρομίες –στην πιο εντυπωσιακή μεσαιωνική αναπαράσταση- πάνε μαζί και πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο. Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός του 12ου αι. ( σύμφωνα με κάποιους,  ο πιο εντυπωσιακός της Ιταλίας) ,το Δημοτικό Μέγαρο και το Παλάτσο Κίτζι-Σαρατσίνι, είναι γεμάτα θησαυρούς, τους οποίους θα δούμε και θα θαυμάσουμε.  Στην επιστροφή μας στην Φλωρεντία, αξίζει ένας περίπατος στην περιοχή  Ολτράρνο, πέρα από το ποτάμι , με τα αρχοντικά του 15ου  και 16ου αι. και τις γραφικές πλατείες.
(ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕΙΡΑ)

7η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – διανυκτέρευση εν πλώ (απογευματινή αναχώρηση πλοίου)

Μετά το πρόγευμα , αποχαιρετούμε την Φλωρεντία και αναχωρούμε  για την Ανκόνα ,όπου μας περιμένει το πλοίο της επιστροφής. Ακολουθώντας μια γραφική διαδρομή μέσα από μεσαιωνικές πολιτείες και χωριά, άφιξη στην Ανκόνα και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλώ.

8η ημέρα : Εν πλώ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Το  πρωϊνό θα κυλήσει όπως σε μια μικρή κρουαζιέρα στο Ιόνιο, αναπολώντας τις όμορφες εικόνες  τού ταξιδιού μας . Μεσημεριανή άφιξη  στην Πάτρα  και επιστροφή στην  Αθήνα .

Τα δυνατά σημεία του Γραφείου μας!
ΝΕΟ εξειδικευμένο πρόγραμμα

Η διαμονή στη Φλωρεντία γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης
Στοιχεία ταξιδιού
ship-glyph

οδικό/εν πλω

8 ημέρες

7 νύχτες

Οδικό με δυνατότητα αεροπορικού

Gallery
Σας παρέχουμε
Δεν περιλαμβάνονται
Σημαντική ενημέρωση
Η ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  

 

 

Πιθανές αλλαγές μπορεί να πραγματοποιηθούν  προκειμένου να βελτιωθεί η ροή του προγράμματος,
χωρίς οποιαδήποτε παράλειψη.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.