Τοσκάνη – Τσίνκουε Τέρρε

MONTEKATINI - LUCCA - PERUGIA – ASSISI - FIRENZE- SIENA – SAN GIMIGNANO

Πρόγραμμα ταξιδιού

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση  για  την Πάτρα, με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα : ΑΝΚΟΝΑ - ΑΣΙΖΗ - ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (ΟΥΜΠΡΙΑ)

Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την όμορφη μεσαιωνική πρωτεύουσα της Ούμπριας ,την Περούτζια. Καθ ‘οδόν θα επισκεφθούμε την Ασίζη, την πατρίδα του Αγ. Φραγκίσκου και έναν από τους σπουδαιότερους τόπους προσκυνήματος στην Ιταλία. Κτισμένη στους πρόποδες του όρους Subasio, είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη με γραφικά σοκάκια και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η βασιλική του Άγίου Φραγκίσκου  αποτελεί σύμπλεγμα δύο εκκλησιών, που έχουν κατασκευαστεί η μία πάνω στην άλλη, ρομανικού και γοτθικού ρυθμού. Πραγματοποιείται επίσκεψη στις εκκλησίες, με  τον πέτρινο τάφο του Αγίου και θα θαυμάσουμε τις εξαιρετικές νωπογραφίες του σημαντικού ζωγράφου Τζιότο, ο οποίος δημιουργεί 24 νωπογραφίες, αφιερωμένες στον Άγιο Φραγκίσκο με σημαντικούς νεωτερισμούς για την εποχή του 13ου αι. Ακολουθεί περιήγηση στον δρόμο των προσκυνητών και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε την μυστικιστική  ατμόσφαιρα της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Περούτζια, όπου διανυκτερεύουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*  Ακολουθεί δείπνο (εντός του ξενοδοχείου), το οποίο διαθέτει πολύ καλό εστιατόριο. Οι επισκέψεις μπορεί να γίνουν και με διαφορετική σειρά

3η ημέρα : ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ –ΣΙΕΝΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ (ΤΟΣΚΑΝΗ)

Πλούσιο πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί σύντομη περιήγηση και γνωριμία με την ιστορική πόλη. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Λαυρέντιο, την Φοντάνα Ματζιόρε – Συντριβάνι, το μεγαλοπρεπές μεσαιωνικό μέγαρο των Πριόρι και στη συνέχεια συγκέντρωση και αναχώρηση για την περιοχή της Τοσκάνης.  Σε συνέχεια του οδοιπορικού μας η επόμενη επίσκεψη μας είναι η Σιένα πόλη – σύμβολο του Μεσαίωνα, και αιώνιο αντίπαλο της Φλωρεντίας. Η αμφιθεατρική Πιάτσα ντελ Κάμπο και οι ιπποδρομίες – στην πιο εντυπωσιακή μεσαιωνική αναπαράσταση – πάνε μαζί και πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο. Ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός του 13ου αι. , κλέβει την παράσταση, όπως επίσης και το Palazzo Publico, σε αυτή την αμιγώς μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας. Αργά το απόγευμα συνεχίζουμε για την  όμορφη λουτρόπολη του Μοντεκατίνι, όπου διαμένουμε 4 νύχτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε μια πόλη όχι τόσο γνωστή, αλλά σίγουρα πολύ όμορφη, την αριστοκρατική Lucca. Αγκαλιάζεται περιμετρικά από ψηλά τείχη έχοντας ως μοναδική πρόσβαση έξι πύλες απ’ τις οποίες όταν περνάς για να μπεις, μέσα στην πόλη, νομίζεις ότι γυρνάει και ο χρόνος μαζί! Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, εντός των τειχών, είναι περιορισμένη και η μετακίνηση γίνεται κυρίως με ποδήλατα ή με τα πόδια. Αυτό, είναι και το κυριότερο στοιχείο που κάνει αυτή τη πόλη τόσο ήρεμη και γαλήνια και σε συνδυασμό με τις πανέμορφες πλατείες και βέβαια τα μεσαιωνικά κτίσματα και τις αξιόλογες εκκλησίες, δημιουργείται ένα μοναδικό σκηνικό που αξίζει να απολαύσει κάποιος! Απολαύστε έναν καπουτσίνο στην πανέμορφη πλατεία Αμφιθεάτρου και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Μοντεκατίνι, όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

5η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Σήμερα μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε πολύ σημαντική επίσκεψη και ξενάγηση στην Φλωρεντία, λίκνο της Αναγέννησης, των τεχνών και του πολιτισμού, από τις σημαντικότερες πόλεις στον κόσμο. Η πλατεία Ντουόμο  με τον Καθεδρικό Ναό της αφιερωμένο στην Παναγία, το καμπαναριό του Τζιόττο, ο τρούλος του Μπρουνελέσκι – έμβλημα της πόλης, η Πλατεία Σινιορίας, το Μέγαρο Στρότσι, η γέφυρα της Αγ.Τριάδος, το Παλάτσο Βέκιο σημερινό δημαρχείο και η γέφυρα Πόντε Βέκιο, θα αποτελέσουν σημεία των επισκέψεων μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε έναν καπουτσίνο στο αριστοκρατικό  «Rivoire» στην Πιάτσα της Σινιορίας,   ή έναν περίπατο στα πιο ήσυχα δρομάκια της πόλης. Η αρχηγός της εκδρομής θα είναι στη διάθεση σας για ότιδήποτε χρειαστείτε. Το βραδάκι, επιστροφή στο Μοντεκατίνι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - 5 ΤΕΡΡΕ ( ΚΡΕΜΑΣΤΑ ΧΩΡΙΑ)

Μετά το πρόγευμα, μετάβαση στη πόλη La Spezia, (Λυγουρία)  από όπου με τοπικά μέσα (τρένα) θα γνωρίσουμε τις Πέντε Γαίες, τα μικρά αυτά χωριά, ασύγκριτης ομορφιάς, «κρεμασμένα » από τους βράχους της Λυγουρίας  και τα οποία έχουν ανακηρυχτεί  από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Οι παμπάλαιες γειτονιές, βαμμένες σε παστέλ παλέτες από ρόζ και ζωηρό πορτοκαλί, μέχρι κίτρινο της ώχρας, θυμίζουν ζωγραφικούς πίνακες. Επίσκεψη στο Riomagiore, το παλαιότερο χωριό του 12 αι . όπου τα απότομα καλντερίμια διασχίζουν τις ταράτσες των σπιτιών και ακολουθεί η Μαναρόλα, ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά  με τα γαλάζια σπίτια, την γραφική πλατεία της και το μικρολίμανο της, που σαν φαράγγι σχηματίζεται στο άνοιγμα δυο βράχων. Συνεχίζουμε  για την Βερνάτσα, που είναι χτισμένη πανοραμικά, με τους πύργους και τα μεσαιωνικά της μέγαρα να αγναντεύουν τη θάλασσα από ψηλά και η οποία φημίζεται επίσης για το λευκό ξηρό κρασί της. Θα δούμε τη εκκλησία με το μεσαιωνικό οκταγωνικό καμπαναριό και θα περιηγηθούμε στα πανέμορφα καλντερίμια της. Συνεχίζουμε για το Μοντερόσο, το μεγαλύτερο χωριό. Από εκεί μετάβαση με το τραίνο στη πόλη La Spezia και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι.
Οι μετακινήσεις γίνονται με τρένο (οι αποστάσεις μεταξύ των χωριών είναι πολύ μικρές)

7η ημέρα : ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Ανκόνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη, επιβίβαση και απόπλους για την Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα : ΕΝ ΠΛΩ - ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με τις κατάλληλες στάσεις καθ’ οδόν.

Στοιχεία ταξιδιού

Οι διανυκτερεύσεις γίνονται στο ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

ship-glyph

οδικό/εν πλω

8 ημέρες

7 νύχτες

Gallery
Σας παρέχουμε
Δεν περιλαμβάνονται

Οι επισκέψεις, ενδέχεται να γίνουν και με διαφορετική σειρά,
χωρίς καμία παράλειψη, αν αυτό εξυπηρετεί την καλύτερη ροή του προγράμματος.

Χάρτης

53037 Σαν Τζιμινιάνο, Σιένα, Ιταλία

53100 Σιένα, Ιταλία

Φλωρεντία, Ιταλία

53026 Πιέντσα, Σιένα, Ιταλία

06024 Γκούμπιο, Περούτζια, Ιταλία

06081 Ασίζι, Περούτζια, Ιταλία

Περούτζια, Ιταλία

Ανκόνα, Ιταλία